11/01Projecten

De zoektocht naar een cateraar

- Het Advanza Team

De zoektocht naar een cateraar kan complex zijn. Goede catering is een optelsom van eten, drinken en beleving. Hoe weet je of een cateraar bij jouw event past? Laat je inspireren door deze 9 tips.

 1. Het aanbod van cateraars is zeer uiteenlopend. Bedenk van tevoren welke keuken jouw voorkeur heeft. Ga na wat de specialiteit van de cateraar is. Focust hij zich op de Italiaanse keuken, is hij gespecialiseerd in tapas of richt hij zich op barbecues?
  Informeer of je vast zit aan een menu of kun je de gerechten afstemmen op jouw wensen?
 2. Check waar de cateraar zijn ingrediënten vandaan haalt. Houdt hij rekening met de seizoenen, maakt hij gebruik van de lokale keuken, zijn de ingrediënten vers?
 3. Bekijk foto’s van voorgaande opdrachten, foto’s geven een goede indruk van de presentatiewijze van de cateraar.
 4. Vraag naar de mogelijkheden om gerechten voor te proeven, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
 5. Het is van groot belang dat de cateraar het aantal gasten aan kan. Verwacht je veel gasten op jouw event? Vraag de cateraar naar zijn ervaring met grote groepen.
 6. De manier waarop gerechten worden geserveerd, is sfeerbepalend. Overleg de set-up van jouw event met de cateraar. Gaat het bijvoorbeeld om een walking dinner, een buffet of bediening aan tafel?
 7. Informeer of de gerechten van tevoren worden bereid. Of kan de cateraar het menu op locatie bereiden?
  Breng samen met de cateraar een bezoek aan jouw locatie zodat hij zelf kan beoordelen of o.a. de keukenfaciliteiten volstaan. Sommige cateraars beschikken over een eigen mobiele keuken.
 8. Goede catering is meer dan alleen eten en drinken. Informeer welke faciliteiten de cateraar kan leveren, o.a.: tafels, stoelen, tafellinnen, statafels, een partytent, decoratie.
 9. Zorg ervoor dat je weet wat je betaalt. Vraag de cateraar om alle kostenposten te specificeren in de offerte. Zijn borden en bestek inclusief? Hoeveel obers worden er ingezet? Zijn drankjes inbegrepen in de prijs?
  Bespreek voorwaarden omtrent aantallen en deadlines, bijvoorbeeld: tot wanneer kun je het aantal gasten bijstellen?

Als je bovenstaande punten allemaal hebt afgevinkt, dan wordt jouw event gegarandeerd een culinair succes!

Vind de beste cateraars in je regio
keyboard_arrow_right