10/19Projecten

Een dakdekker kiezen

- Het Advanza Team

Het is niet gemakkelijk om een dakdekker te kiezen. Een nieuw dak is een forse investering, dus je wilt zeker weten dat het een goede investering is. Onderstaande checklist helpt je om de juiste vragen te stellen.

  1. Vraag in eerste instantie om een dakinspectie, veel dakdekkers bieden een gratis inspectie aan. Tijdens de inspectie wordt de staat van jouw dak in kaart gebracht, misschien volstaat een reparatie.
  2. Een belangrijke scheidslijn in de dakdekkersbranche ligt tussen schuine daken en platte daken. Op het gebied van dakbedekking zijn er grote verschillen. De ene dakdekker is gespecialiseerd in epdm en de andere dakdekker heeft jarenlange ervaring met dakpannen. Informeer goed naar het specialisme van het dakdekkersbedrijf.
  3. Dakdekker, loodgieter of aannemer? Loodgieters en aannemers voeren regelmatig kleine dak projecten uit. Bij grote en complexe klussen is het aan te raden om met een dakdekker in zee te gaan.
  4. De kwaliteit van de dakbedekking wordt voor een groot deel bepaald door de kennis en ervaring van de dakdekker. Informeer goed zodat je zeker weet dat je met een professional te maken hebt.
  5. Ga na of alle voorkomende dakdekker werkzaamheden in eigen beheer worden uitgevoerd. Kies een dakdekker die tevens op de hoogte is van o.a. isolatie en zonnepanelen. Het is van belang dat een dakdekker meerdere oplossingen kan leveren.
  6. Let op welk materiaal er gebruikt wordt en welke merken er aangeboden worden.
  7. Spreek een prijs af per vierkante meter, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Heb je een aaneengesloten dak met andere woningen? Informeer dan naar kwantumkorting.
  8. Vraag welke garantietermijn de dakdekker hanteert.

Het plaatsen van een nieuw dak is een grote stap. Als je bovenstaande checklist gebruikt, weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en de juiste dakdekker in de arm neemt.

Vind de beste dakdekkers in je regio
keyboard_arrow_right