10/12Projecten

Een fotograaf vinden

- Het Advanza Team

Het kan lastig zijn om een fotograaf te vinden die perfect bij je past. Hoe weet je of een fotograaf geschikt is voor jouw opdracht? Met deze 5 aandachtspunten ontdek je waar je op moet letten.

1. Beoordeel het portfolio van de fotograaf.

Een portfolio geeft een goede indruk van de stijl die een fotograaf heeft, bijvoorbeeld: traditioneel, journalistiek, romantisch of vintage. De ene fotograaf is sterk in portretten en de ander blinkt uit in productfotografie. Spreekt de stijl je aan? Is dit de sfeer die je in gedachten hebt? Kijk ook goed naar de kwaliteit van de foto’s, o.a. de scherpte, de belichting en de variatie zijn van belang.

2. Denk van tevoren na over de locatie

Geef je de voorkeur aan een fotostudio of ga je voor een buitenlocatie? In een fotostudio is er sprake van gecontroleerd licht dus de fotoshoot kan op een regenachtige dag gewoon doorgaan. Een voordeel aan een buitenlocatie is de bewegingsvrijheid, waardoor je minder bezig bent met poseren.

3. Plan een kennismakingsgesprek met de fotograaf.

Een goede fotograaf brengt jouw karakter in beeld. Het is van belang dat er een klik is en dat je je op je gemak voelt bij hem/ haar. Tijdens het gesprek heb je snel genoeg door of je effectief met de fotograaf kunt samenwerken.

4. Als je gaat trouwen wil je zeker weten dat de mooiste dag uit je leven perfect wordt vastgelegd.

Plan een pre-wedding shoot om te kijken of de stijl van de fotograaf bij jullie wensen aansluit en of jullie je comfortabel voelen.

5. De prijzen van fotografen lopen enorm uiteen.

Jij bepaalt wat de fotoshoot je waard is. Het is belangrijk om je budget in de gaten te houden tijdens je zoektocht, maar kies niet simpelweg de goedkoopste. Zorg ervoor dat je weet waarvoor je betaalt. Uit hoeveel uur bestaat de shoot? Is de nabewerking inclusief, zijn de afdrukken of digitale bestanden inbegrepen, wat zijn de prijzen van nabestellingen, hoe zijn de rechten geregeld? Als je een goed gevoel hebt bij al deze punten, dan heb je jouw fotograaf gevonden!

Vind de beste fotografen in je regio
keyboard_arrow_right