11/16Pro tips

Meer reviews verzamelen doe je zo!

- Het Advanza Team

Reviews spelen een cruciale rol in het keuzeproces van potentiële klanten. Professionals die reviews op hun profielpagina hebben, worden vaker ingehuurd dan professionals zonder reviews.

Advanza denkt mee en helpt je graag! Twee weken na elke offerteaanvraag, sturen wij een reviewverzoek naar de desbetreffende klant. In dit verzoek wordt gevraagd om de kwaliteit, prijs en service te beoordelen middels sterren. Daarnaast wordt er om een eindoordeel gevraagd.

Wat kun jij zelf doen om ervoor te zorgen dat jouw klanten daadwerkelijk een review achterlaten?

  1. Maak prioriteit van het verzamelen van reviews, want reviews zorgen voor vertrouwen. Zorg ervoor dat al jouw klanten een recensie schrijven. Een goed cijfer zegt veel meer als dit gebaseerd is op 1.000 klanten in plaats van 100.
  2. Kondig het reviewverzoek van Advanza aan en vertel dat je het waardeert als je klant een minuut van zijn tijd vrij wil maken om het verzoek in te vullen.
  3. In het reviewverzoek kunnen klanten hun beoordeling toelichten. Schroom niet om aan te geven wat je belangrijke punten vindt. Wil je graag dat jouw snelle manier van werken wordt belicht, wil je graag dat men benadrukt wat jou onderscheidt van je concurrenten óf wil je dat jouw professionele manier van werken naar voren komt? Vragen staat vrij.
  4. Is jouw klant de recensie vergeten? Aarzel niet en herinner hem er vriendelijk aan. Grote kans dat een tevreden klant je graag helpt.
  5. Niet elke klant zal jou beoordelen met 5 sterren. Laat je niet uit het veld slaan door een recensie met weinig sterren. Een pagina met alleen maar positieve beoordelingen, kan argwaan opwekken. Het komt je geloofwaardigheid ten goede als er ook reviews op jouw pagina staan met bijvoorbeeld 2 sterren. Als je goed in je werk bent, wordt dat uiteindelijk weerspiegeld door de reviews.
  6. Een beloning kan een persoon overhalen om tot actie over te gaan. Je kunt denken aan een kortingsvoucher voor een toekomstige aankoop. Ga zorgvuldig te werk, want je wilt voorkomen dat men denkt dat je de beoordeling probeert te beïnvloeden.

Het verzamelen van reviews kost relatief weinig tijd en moeite, en het levert je aanmerkelijk meer werk op. Ga vandaag nog aan de slag: des te sneller je recensies verzamelt, des te sneller jouw bedrijf groeit.